Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Plecarea lui Yuriy Vernydub de la Sheriff Tiraspol, acoperită de mister

© REUTERS / GLEB GARANICH Yuriy Vernydub
 Yuriy Vernydub - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Abonare
Antrenorul ucrainean Yuriy Vernydub al echipei de fotbal Sheriff Tiraspol este de negăsit de o lună
Imediat după meciul de fotbal retur din Liga Europei dintre Sheriff Tiraspol și Braga, pierdută de tiraspoleni cu scorul de 2:3, în urma loviturilor de departajare, antrenorul ucrainean nu a mai fost de găsit.
Site-ul oficial al formației Sheriff Tiraspol nu a publicat absolut nici-o informație despre plecarea antrenorului de origine ucraineană, însă, potrivit rapoartelor oficiale ale FMF, antrenorul principal al echipei tiraspolene este la moment Victor Mihailov.
Stafful și jucătorii evită să discute public despre decizia luată de Yuriy Vernydub.
Pe mai multe publicații online, pagini de pe rețelele de socializare, acesta apare în uniformă militară alături de un grup de prieteni. Nimeni însă nu poate confirma că acesta se află la moment pe teritoriul Ucrainei sau dacă Vernydub a preferat să plece de la echipă temporar până când spiritele în Ucraina se vor calma.
De menționat că mai mulți sportivi, antrenori, care activează în Federația Rusă sau care critică decizia luată de FIFA și UEFA cu privire la sancțiunile impuse sportivilor ruși sunt presați și chiar apostrofați de grupuri de fani, structuri mass-media, care au o altă viziune despre ceea ce se întâmplă în țara vecină.
Un lucru e cert, atâta timp cât pe siteul oficial al echipei Sheriff Tiraspol Yuriy Vernydub figurează în continuare în calitate de antrenor (ФК Шериф | Официальный сайт (fc-sheriff.com)), chiar dacă nu este prezent fizic, nu este exclus ca acesta să revină cât de curând la cârma formației din Transnistria.
Yuriy Vernydub a înregistrat în toamna anului trecut o performanță istorică pentru Sheriff Tiraspol, calificând echipa în grupele Ligii Campionilor. „Viespele” au reușit să bată Real Madrid și Șahtior Donețk, calificându-se în Liga Europei de pe locul 3.
Vernidub are 56 de ani, s-a născut în orașul Jitomir din Ucraina, anterior a pregătit titrata formație Zenit Sankt Petersburg în perioada 1997-2000, inclusiv echipa a doua.
refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Peste 5 500 de refugiați au solicitat azil în Republica Moldova
Fluxul de știri
0