Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, cuprinsă de flăcări: Sandu cere întreprinderea unor măsuri urgente

Incendiu, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Abonare
Maia Sandu s-a arătat îngrijorată din cauza incendiilor care în ultima perioadă au cuprins Moldova.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, solicită Parlamentului să introducă în regim de urgență sancțiuni dure pentru persoanele care comit infracțiuni și privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație.
Șefului statului a declarat că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că, doar într-o singură zi, în toată țara au fost înregistrate în jur de 500 de incendii de vegetație.
"Într-un sat a ars cimitirul. În alt sat, din cauza incendiului pe care l-a provocat, a murit o bătrână. Moldova se sufocă în fum, iar această practică de-a dreptul criminală poluează mediul, produce pagube materiale și face victime. Toate aceste incendii, care distrug sute de hectare de terenuri și de pădure, și care amenință mai multe localități, au fost provocate de oameni", a scris Sandu pe pagina o rețea de socializare.
În această seară, înainte de mesajul Maiei Sandu, un incendiu puternic a izbucnit în apropiere de parcul Valea Morilor din Capitală. Imaginea a fost încărcată pe o rețea de socializare, însă autorii postării au menționat că nu cunosc care ar fi cauza incendiului.
© Sputnik / StringerIncendiu în pădurea dintre sectorul Buiucani-Telecentru
Пожар в лесу между районом Буюканы и Телецентр - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Incendiu în pădurea dintre sectorul Buiucani-Telecentru
Fluxul de știri
0