Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În Moldova a ajuns primul lot de păcură donat de România: A fost întâmpinat de Gavrilița

Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Republica Moldova a ajuns primul lot de păcură donat de România.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Un lot de 1 250 de tone de păcură, donate de România, au ajuns astăzi în Republica Moldova. Acesta este primul lot din cele 5 000 de tone, oferite țării noastre cu titlul gratuit, pentru menținerea securității energetice a statului.
Premierul Natalia Gavrilița a menționat în cadrul ceremoniei de primire a lotului că România este mai mult decât un adevărat prieten pentru Republica Moldova. Natalia Gavrilița a mulțumit Guvernului României pentru implicare rapidă și pentru ajutorul constant care este oferit țării noastre.

„Reacția generoasă, rapidă și directă a României demonstrează că țara vecină este mai mult decât un adevărat prieten pentru Republica Moldova. Suntem recunoscători Guvernului României pentru asistența de combustibil, care ne va ajuta să asigurăm gestionarea rapidă a fluxului de refugiați, dar și securitatea energetică a Republicii Moldova”, a spus Natalia Gavrilița.

Gavrilița a mai spus că Republica Moldova nu s-ar fi descurcat cu un flux atât de mare de refugiați de una singură.

„România ne este alături, ne ajută, astfel ca refugiații ucraineni care își doresc să meargă mai departe, în țările Uniunii Europene, să poată traversa Republica Moldova repede - avem și autocare directe care merg de la punctele de frontieră în România, chiar de pe această platformă pleacă trenul Chișinău-Iași care ajută să ducem refugiații în țările UE și următorul tren va fi în mai puțin de o oră”, a menționat Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a mai spus că Executivul, cu suportul părții române, va depune în continuare efort pentru ca oamenii să simtă siguranță și sprijin.
Totodată, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a reiterat angajamentul țării sale de a contribui prin acțiuni concrete la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova:
„Păcura, în valoare de 3,5 milioane de euro, are ca destinație termocentralele din Republica Moldova, iar principalii beneficiarii sunt cetățenii acestei țări. România și Uniunea Europeană dovedesc prin fapte că sunt alături de dumneavoastră”, a declarat Ioniță.
În următoarele săptămâni vor fi transportate și predate celelalte trei tranșe din cantitatea de păcură alocată Republicii Moldova.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Politică
Spînu: „Moldovagaz” a cerut de la „Gazprom” mai puțin gaz pentru luna aprilie
Fluxul de știri
0