Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție! Lucrări de reparație pe unele străzi principale din centrul Capitalei

© AP Photo / Don RyanStradă
Stradă
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Abonare
Pe strada Alexandu cel Bun din centrul istoric al Chișinăului a fost dat startul lucrărilor de reparație.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Pe 23 martie a fost dat start lucrărilor de reparație a infrastructurii străzii Alexandru cel Bun din centrul istoric al Capitalei. De asemenea, în perioada următoare, vor fi inițiate lucrările de reparație și pe strada Tighina.
În prezent, antreprenorul desemnat a mobilizat tehnica pe șantierul din strada Alexandru cel Bun, în perimetrul strada Ismail - strada Tighina. Potrivit Primăriei, lucrările vor fi executate pe tronsoane, pentru a nu crea disconfort locatarilor din zonă, precum și oaspeților Capitalei.

Conform proiectului de execuție, activitățile pe cele două șantiere vor dura timp de 18 luni și prevăd reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, amenajarea parcărilor și modernizarea iluminatului stradal.

De precizat, la începutul lunii aprilie, vor fi începe lucrările de reparație pe strada 31 August 1989. Artera de circulație alături de străzile Alexandru cel Bun și Tighina sunt parte a Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.
Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane de euro. Anterior, în cadrul aceluiași Pachet II, pe aceste străzi au fost executate lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești subterane de apeduct și canalizare, finanțarea fiind asigurată prin partea de contribuție a municipalității.
OSCE - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Societate
Președintele în exercițiu al OSCE vine la Chișinău
Fluxul de știri
0