Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 1 300 de refugiați au beneficiat de asistență medicală în instituțiile din țară

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 1 300 de refugiați au beneficiat de asistență medicală în spitalele din țara noastră.
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Peste 1 300 de refugiați au beneficiat de asistență medicală în instituțiile din țară, iar 400 dintre ei au fost internați pentru tratament. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Directorul Regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.
Șeful de la Sănătate a menționat că criza cu care se confruntă țara noastră după începerea războiului din Ucraina este una fără precedent ce necesită eforturi mari, inclusiv din partea sistemului de sănătate.
“Până astăzi 14 mame refugiate au născut în instituțiile medicale din Moldova, iar circa 400 de refugiați dintre care și copii sunt internați pentru diverse tratamente. O parte din pacienți, inclusiv cei care aveau nevoie de dializă și tratament al bolilor oncologice dar și de transplant au fost transferați în spitale din România. Am solicitat ajutorul structurilor internaționale, inclusiv OMS, pentru a putea consolida sistemul medical și pentru a putea face față cheltuielilor mari”, a spus Nemerenco.
Oficialul OMS a reiterat susținerea pentru gestionarea fluxului de refugiați și a lăudat angajații sistemului medical din Moldova pentru efortul titanic depus în timpul pandemiei de COVID-19, dar și în procesul de consultare și tratare a refugiaților.
Air Moldova reia zborurile din 24 martie - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Internațional
Air Moldova reia zborurile din 24 martie
Fluxul de știri
0