Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marele pierdant al ruinării globalizării va fi UE, susține un politolog ceh

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaAcțiune de protest a antiglobaliștilor
Acțiune de protest a antiglobaliștilor - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Politologul Petrem Robejškem este de părere că globalizmul se sfârșește, iar UE, care a fost în acest proces un jucător slab, are cel mai mult de pierdut.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Politologul ceh, Petrem Robejškem, susține că odată cu sfârșitul globalizării lumea se rupe în două blocuri comerciale, iar marele pierdant în tot acest proces ar fi, potrivit lui, Uniunea Europeană, informează RIA Novosti.
În opinia politologului, lumea o să se rupă în două blocuri comerciale: unul chinezo-rus și altul americano-european.
„Cel care o să se pomenească în postura de pierdant, în opinia mea, o să fie Uniunea Europeană. Aceasta s-a dovedit a fi într-o poziție slabă, deoarece chiar dacă a încercat să-și implementeze aspirațiile ambițioase de supraputere, a făcut-o într-un mod incoerent. Rezultatul este că ea s-a dovedit a fi cel mai slab și cel mai vulnerabil jucător”, a spus Robejškem.
El este de părere că sub nivelul marilor actori o să-și recapete importanța statul național. Unele state o să fie nevoite să-și caute singure de griji și să nu-și pună speranțele în alții.
Fluxul de știri
0