Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

După summitul de la Bruxelles, Biden va merge în Polonia, a spus Psaki

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Psaki, a spus că Biden se va întâlni cu Duda în Polonia pe 25 martie
Casa Albă a anunțat că președintele american Joe Biden, după întâlnirile cu liderii UE și NATO de la Bruxelles, va călători în Polonia, unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda pe 25 martie.
„Președintele Joseph R. Biden Jr. va călători în Polonia săptămâna aceasta, după întâlnirile de la Bruxelles, Belgia, cu aliații NATO, liderii G7 și Uniunea Europeană pentru a discuta eforturile internaționale de a sprijini Ucraina și de a provoca daune grele și fără precedent Rusiei pentru invazie”, se menționează în informația purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.
Întâlnirea bilaterală dintre Biden și Duda va avea loc la Varșovia pe 25 martie.
Președintele american va discuta despre modul în care „Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii, răspund la criza umanitară și a drepturilor omului” cauzată de situația din Ucraina.
"Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”, notează RIA Novosti.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, grupările RPD și RPL dezvoltă o ofensivă, dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Fluxul de știri
0