Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au pățit două ucrainence care au prezentat acte false la frontiera moldovenească

© Photo : Poliția de FrontierăCozi la la punctul de control Criva - Mamailga
Cozi la la punctul de control Criva - Mamailga - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2022
Abonare
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au depistat două cazuri de utilizare a unor acte false la trecerea frontierei de stat.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Est au depistat în fluxul de călători doi cetățeni străini care dețineau asupra lor documente falsificate. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în timpul formalităților de trecere a frontierei de stat, transmite Poliția de Frontieră.
Unul dintre cazuri a avut loc la punctul de trecere a frontierei „Palanca-Maiaki-Udobnoe". O cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 47 de ani, a prezentat pentru mijlocul său de transport un certificat de înmatriculare cu semne vădite de falsificare. Femeia a declarat la audieri că acum câteva zile a pierdut certificatul original al mijlocului de transport și că ulterior cineva i l-ar fi găsit și returnat contra sumei de 500 de dolari. Actul returnat s-a dovedit a fi fals, însă femeia a fost lăsată să traverseze frontiera în baza certificatului de înmatriculare digital (diia.gov.ua).
Alt caz ține de punctul de trecere a frontierei „Tudora-Starokazacie". O cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 23 de ani, a prezentat la control un permisul de conducere eliberat de autoritățile georgiene. Potrivit Poliției de Frontieră, actul era falsificat.
„În declarații, aceasta a comunicat că a urmat cursurile necesare la o școală specializată din Georgia, unde a și obținut permisul, insistând asupra veridicității acestuia. Pentru a continua deplasarea, la volanul autoturismului a urcat altă persoană”, menționează sursa oficială.
Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a infracțiunii prevăzute de art. 361, alin.1 din Codul Penal al Republicii Moldova.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2022
Societate
Trafic lejer la frontieră și mai puțin de 9 mii de treceri în ultimele 12 ore
Fluxul de știri
0