Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rodica Antoci a făcut declarații după ce a fost suspendată din funcție

© Screenshot / Youtube / Igor DodonRodica Antoci
Rodica Antoci - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2022
Abonare
Rodica Antoci, președintele suspendat al ANI, a declarat că își va demonstra nevinovăția în fața instanțelor naționale și internaționale.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. După vineri Consiliul de Integritate a suspendat-o din funcție pe șefa ANI, Rodica Antoci, aceasta a făcut declarații pentru presă, subliniind, între altele, că toată activitatea sa de până acum a fost conformă legii și că o să-și demonstreze nevinovăția în fața instanțelor naționale și internaționale.
Antoci crede că sunt șanse mari ca hotărârea de suspendare a sa din funcție să fie adoptată definitiv, chiar dacă, susține ea, contravine legii. Dânsa a spus că va demonstra în instanța de judecată și a organelor de urmărire penală că deciziile luate contra sa sunt neîntemeiate legal.

„Îmi voi apăr onoarea, demnitatea și nevinovăția în instanțele naționale și internaționale”, a spus Antoci.

Totodată, ea și-a exprimat regretul că suspendarea sa din funcție survine tocmai în plină campanie de depunere a actelor spre verificare și când ANI urma să finalizeze și să facă public un raport.
„Ni se închide gura prin dosare fabricate”, este de părere Rodica Antoci.
De asemenea, ea li s-a adresat inspectorilor de integritate cu și i-a îndemnat să nu se lase bulversați de ceea ce se întâmplă, ci să-și facă în continuare datoria și să nu se lase influențați.
Decizia de suspendare din funcție a Rodicăi Antoci a fost luată azi ca răspuns la un demers al procurorilor anticorupție. Atribuțiile președintelui suspendat al ANI vor fi exercitate de vicepreședintele instituției, Lilian Chișca.
Cu ce se va încheia disputa între ANI și Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Video
Cu ce se va încheia disputa între ANI și Curtea Constituțională
Fluxul de știri
0