Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, la mitingul concert dedicat reunificării Crimeii cu Rusia

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaМитинг-концерт, посвященный воссоединению Крыма с Россией
Митинг-концерт, посвященный воссоединению Крыма с Россией - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adresarea Putin a venit cu adresare la mitingul concert l-a care s-a marcat reunificarea Crimeii cu Rusia.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a ținut un discurs la mitingul concert din Lujniki, care a fost organizat pentru a marca a opta aniversare a revenirii Crimeii în sânul Rusiei.
Cu referirea la această aniversare, președintele Federației Ruse Vladimir Putin a făcut următoarele declarații, fiind citat de RIA Novosti.
„Pe propriul pământ, uniți de un destin comun - acestea trebuie să fi fost gândurile după care s-au ghidat locuitorii din Crimeea și Sevastopol atunci când au mers la referendumul la 18 martie 2014. Ei au trăit și încă trăiesc pe pământul lor. Și au vrut să trăiască un destin comun cu patria lor istorică, cu Rusia, au avut tot dreptul să facă acest lucru și și-au atins scopul”.
„Locuitorii din Crimeea și Sevastopol au procedat corect, atunci când au pus o barieră dură în calea neonaziștilor și a naționaliștilor extremiști. Pentru că ceea ce s-a întâmplat în alte teritorii și se întâmplă și astăzi este cea mai bună dovadă în acest sens”.
„În acest timp, Rusia a făcut multe pentru prosperitatea Crimeei și Sevastopolului. A trebuit să se facă lucruri care nu sunt vizibile imediat cu ochiul liber. Acestea sunt fundamentale: gaz, electricitate, utilități, reconstrucția rețelei rutiere, construirea de noi drumuri, autostrăzi și poduri noi”.
În ceea ce privește desfășurarea operațiunii militare speciale din Ucraina, Putin a asigurat publicul „că știe ce trebuie de făcut în continuare, cum trebuie făcut și la ce costuri. “Și cu siguranță vom pune în aplicare toate planurile pe care le-am elaborat”, a spus el.
“Oamenii care au trăit și încă trăiesc în Donbas nu au fost de acord cu lovitura de stat. Împotriva lor au fost organizate imediat operațiuni militare punitive, și mai multe. Au fost imediat asediate, supuse la focuri de tun și atacuri aeriene sistematice. Toate aceste acțiuni pot fi numite genocid. Scopul operațiunii a fost de a scăpa oamenii de ea”.
„Băieții noștri se apără unul pe altul de gloanțe, ca frate pe un frate. Nu am mai avut o astfel de unitate de mult timp”.
„Îmi vin în minte cuvintele din Scriptură: "Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi".
La 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Forțele armate susțin că vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Există victime de ambele părți.
În sudul Ucrainei, armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Herson, Melitopol, Berdiansk și a blocat Mariupol, luptele având loc în prezent în centrul orașului. Acest lucru a permis armatei ucrainene să taie coasta Mării Azov și să se conecteze cu un grup de trupe din Donbass. La est, Miliția Populară a RPD a eliberat Volnovakha și a ajuns la linia Verkhnetoretske-Novoselovka-2. Trupele RPL dezvoltă, de asemenea, o ofensivă. Armata rusă a preluat controlul asupra orașului Balakleia. Kievul este blocat dinspre vest, iar în apropiere de Harkov au loc lupte.
Fluxul de știri
0