Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai puține traversări la frontiera moldo-ucraineană și mai multe locuri pentru refugiați

© Sputnik / Mihai CarausКПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea, a anunțat vineri că numărul de cetățeni ucraineni care traversează frontiera moldovenească a scăzut brusc în ultimele 24 de ore.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Potrivit lui Alexandru Oprea, șeful IGSU, joi a fost prima zi din ultima perioadă când în Republica Moldova a fost înregistrat un flux scăzut de persoane pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean.
Potrivit lui Alexandru Oprea, joi au plecat din Moldova spre Huși, România, mai puțin de 400 de persoane din Ucraina. Pentru comparație el a amintit că anterior în aceeași direcție plecau zilnic câte 14 autocare.
Până la această oră de la începutul operațiunii militare ruse în Ucraina în țara noastră au fost înregistrate 5071 de cereri de azil.
Vineri, timp de opt ore, au intrat mai puțin de trei mii de pers din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova și au ieșit peste două mii.
tabara - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Galerie foto
Tăbăra pentru refugiați amenajată în Starobelsk
Demnitarul a mai informat presa că au fost amenajate suplimentar 300 de locuri de cazare pentru refugiați, iar alte 500 de locuri noi urmează să fie amenajate în satul Pârlița din raionul Fălești.
Oprea a mai spus că în ultimele zile s-au intensificat atacurile informaționale din afara țării și i-a solicitat societății să fie prudentă, să verifice informația din prima sursă. În acest sens autoritățile mizează pe sprijinul jurnaliștilor. Drept exemple de efecte negative provocate de informațiile false aruncate în societate Șeful IGSU a menționat viteza cu care î fost cumpărată nejustificat sarea din mai multe magazine în cantități foarte mari, precum și isteria unora care au auzit că bărbaților din Moldova le-ar fi interzisă ieșirea din țară.
Fluxul de știri
0