Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a dat o apreciere modului în care se desfășoară negocierile cu Rusia

© AFP 2024 / HANDOUTVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile cu Ucraina se desfășoară anevoios.
CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Negocierile dintre Ucraina și Rusia continuă, dar progresează „destul de greu”, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru NBC.
"Negocierile continuă încă. Negocierile se desfășoară destul de dificil", a spus Zelenski.
Jurnalistul l-a întrebat pe Zelenski dacă împărtășește temerile administrației americane, în special, ale președintelui american Joe Biden, că un al treilea război mondial ar putea izbucni cu ușurință pe fundalul evenimentelor din Ucraina.
"Nimeni nu știe, probabil că a început deja. Și care este probabilitatea să înceapă un astfel de război dacă Ucraina cade? Este foarte greu de spus", a răspuns el.
„Am văzut asta deja acum 80 de ani, când a izbucnit al Doilea Război Mondial... Nimeni nu putea prezice când va avea loc un război la scară largă”, a adăugat Zelenski.
El a mai spus că consideră poporul ucrainean „invincibil” și că trupele străine „nu le vor putea lua ucrainenilor demnitatea și dragostea pentru țara lor”.
După începerea operațiunii speciale, părțile rusă și ucraineană s-au întâlnit de trei ori, acum negocierile sunt purtate zilnic prin link video.
În plus, pe 10 martie, în Antalya, cu medierea Turciei, a avut loc o întâlnire între miniștrii de Externe ai Rusiei și Ucrainei, Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin și-a numit scopul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul armatei ruse, unitățile RPD și RPL sunt într-o continuă ofensivă.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Lavrov: Occidentul nu a vrut să vină cu o soluție pașnică privind situația din Ucraina
Fluxul de știri
0