Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Benzina se ieftinește pe 17 martie: Cât va costa motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon la carburanți pentru 17 martie.
CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Benzina se ieftinește, iar motorina se scumpește din nou. Cel puțin asta reiese din noile prețuri plafon stabilite de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică aplicabile pentru 17 martie.
Astfel, pentru un litru de benzină COR 95 șoferii ar putea achita 27,69 de lei pentru un litru, ceea ce reprezintă un preț cu trei bani mai mic față de astăzi. Motorina s-ar putea scumpi cu un ban și va ajunge să coste 26,92 de lei pentru un litru.
Trebuie precizat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard - benzina COR 95 și motorina, în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.
„La situația zilei de astăzi, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine 17 martie fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95”, este precizat în comunicatul Agenției.
Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.
Нефтяная качалка - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Internațional
Prețul petrolului a coborât sub 100 de dolari la bursele internaționale
Fluxul de știri
0