Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Autoritățile publice locale vor primi bani pentru susținerea refugiaților

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea unor sume de bani pentru autoritățile locale de nivelul doi.
CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Autoritățile locale de nivelul doi vor primi peste 21 de milioane de lei pentru gestionarea fluxului de migranți. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

În decizia din 15 martie este precizat că se suplimentează volumul fondului de intervenție al Guvernului pentru anul 2022 cu suma de 25 de milioane de lei din contul donațiilor umanitare acumulate suplimentar la situația din 11 martie în contul trezorerial deschis pentru susținerea poporului ucrainean.

Din aceste fonduri, 21,3 milioane de lei vor fi alocate autorităților publice locale. Ministerul Finanțelor va aloca către autoritățile publice locale de nivelul I și II și Ministerului Muncii și Protecției Sociale resursele necesare pentru adaptarea și funcționarea obiectivelor de cazare în centre de plasament temporar, în baza solicitărilor structurilor teritoriale de asistență socială.
Centrul pentru refugiați de la Moldexpo - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aproape cinci mii de refugiați au cerut azil în Republica Moldova
Fluxul de știri
0