Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețul la zahăr a crescut brusc: În mai multe magazine sunt afișate prețuri noi

© Pixabay / Bru-nOZahăr
Zahăr - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Acolo unde prețurile nu au crescut încă, majorarea va avea loc inevitabil după ce loturile anterioare vor fi epuizate.
CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Noi prețuri la zahăr au fost afișate în unele magazine din Chișinău. Pe rafturile mai multor magazine alimentare găsim zahăr la prețul de 19,00 - 19,50 lei pentru un kilogram.
În marile lanțuri de magazine din Chișinău, prețurile zahărului au rămas în continuare aceleași și variază între 13,5 - 16,0 lei kilogramul. Majorarea se atestă în special în micile puncte alimentare, unde prețurile au crescut cu 3 - 4 lei.

„Nu mai putem vinde zahăr la prețurile vechi, pentru că asta ar însemna că tranzacționăm în pierdere. Și lanțurile mari de magazine vor crește prețurile zahărului în zilele următoare când vor epuiza loturile anterioare. Credeți-mă, nimeni nu va lucra în detrimentul său”, a menționat proprietara unui magazin alimentar mic din sectorul Râșcani al Capitalei în cadrul unei discuții cu corespondentul Sputnik Moldova.

Potrivit proprietarei magazinului, nu doar zahărul s-a scumpit în ultimele zile.
„Ne-am săturat să rescriem etichetele de preț. Mai exact, în ultima săptămână a trebuit să creștem prețurile pentru cele mai populare tipuri de fursecuri și bere. Din păcate, totul sugerează că prețul la produsele alimentare vor continua să crească", spune vânzătorul.
Precizăm, tot mai multe puncte comerciale cu amănuntul afișează prețuri mai mari la sare, ulei și la unele produse lactate.
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Societate
Cum au evoluat în Moldova prețurile producătorului la produsele agricole
Fluxul de știri
0