Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bucureștii îi îndeamnă pe români să facă provizii pentru dezastre

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a recomandat românilor să aibă în case proviziile obișnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale, subliniind că nu este cazul să se inducă panică. Declarația oficialului.
BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik. Românii ar trebui să aibă în case stocurile obișnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale. Recomandarea aparține șefului DSU, Raed Arafat.
Acesta spune că nu are sens să ”inducem panică”.
„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului”, a spus, luni, Raed Arafat.
Acesta a dat asigurări că, la ora actuală, nu se pune problema unui război în România și a avertizat că nu are sens să cădem pradă dezinformărilor.
El a amintit de știrile care au creat panică, întâi cu benzina apoi cu uleiul.
„Din fericire, acolo informaţiile au venit rapid şi oamenii nu au picat pradă acestei dezinformări”, a lămurit, luni, medicul Raed Arafat.
Cu toate acestea, după cum s-a văzut pe rețelele de socializare, foarte mulți români au făcut cozi imense la benzinării sau au luat cu asalt marile lanțuri de magazine făcându-și provizii uriașe de ulei.
Fluxul de știri
0