Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasada Ucrainei la București vrea boicotarea firmelor rusești

© AFP 2024 / HANDOUTVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Abonare
Reprezentanții Ambasadei Ucrainei în România au lansat un îndemn la boicotarea firmelor rusești, susținând că ”fiecare produs pe care o companie rusească sau o companie cu capital rusesc îl furnizează, produce sau vinde pe piață, contribuie la bugetul militar”.
BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Îndemn la boicot: asta face Ambasada Ucrainei în România, care îndeamnă la boicotarea firmelor rusești.
Mai exact, diplomații ucraineni din România susțin că fiecare produs pe care o companie rusească sau o companie cu capital rusesc îl furnizează, produce sau vinde pe piață, ”contribuie la bugetul militar, care a fost întotdeauna o prioritate pentru guvernul rus".
Pe această cale, Ambasada Ucrainei la București a salutat inițiativa cetățenilor despre care diplomații spun că ”nu sunt indiferenți la războiul terorist al Rusiei împotriva Ucrainei", notează antena3.ro.
Diplomații ucraineni la București dau de înțeles că acțiunile împotriva Rusiei nu se vor opri aici. Ei atribuie armatei ruse cele mai groaznice fapte, uitând că, de fapt, Ucraina s-a folosit de fake news pentru a sensibiliza opinia publică.
Unul dintre acestea este cel legat de maternitate, iar un altul, în care președintele V. Zelenski a publicat un videoclip în care ar fi vizitat un spital cu soldați răniți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, în care, pe filmare, se vede o doctoriță, Inna Derusova, care a murit pe 26 februarie.
”În acest război al Federației Ruse împotriva Ucrainei, în care forțele ruse ucid copii și violează femei, sunt importante toate instrumentele legale pe care le putem folosi pentru a opri masacrul Kremlinului în centrul Europei”, spun reprezentanții Ambasadei Ucrainei în România.
Fluxul de știri
0