Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Refugiată din Ucraina, cu geanta plină de bani, jefuită de moldoveni - video

© Pixabay / fsHHGirofar al mașinii de poliție
Girofar al mașinii de poliție - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Abonare
Și moldovenii sunt diferiți: unii îi ajută și îi adăpostesc pe refugiații din Ucraina, iar alții îi jefuiesc. Caz ieșit din comun în apropierea localității Piatra Albă.
CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. O femeie de 66 de ani din Ucraina a fost deposedată prin jaf pe teritoriul Republicii Moldova de o sumă mare de bani, echivalentul cărora este de aproape trei milioane de lei, precum și de alte bunuri. Despre acest caz relatează detaliat serviciul de presă al Poliției Republicii Moldova.
„Aceasta (femeia din Ucraina) avea la ea 152 722 de dolari USD, 680 de EURO și 170 000 UAH, precum și mai multe produse alimentare, 4 carduri bancare și un telefon mobil, astfel cauzându-i părții vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari în sumă totală de 2,924.806 lei”, citim din comunicatul publicat duminică de serviciul de presă al Poliției.
Infracțiunea, potrivit sursei oficiale, a avut loc la 12 martie curent, în jurul orei 05:00. În timp ce transportau femeia de la vama Leușeni spre Chișinău, în apropierea localității Piatra-Albă din raionul Ialoveni răuvoitorii au coborât-o cu forța din unitatea de transport și i-au sustras în mod deschis geanta.
„Grație măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse pe urme fierbinți, de către membrii grupului de lucru din care fac parte ofițerii de investigații din cadrul INI și IP Ialoveni, sub conducerea procuraturii raionului Ialoveni, au fost identificați și reținuți autorii infracțiunii. Este vorba despre doi tineri de 28 de ani, din raioanele Strășeni și Telenești, anterior judecați; un bărbat de 38 de ani, din Chișinău, anterior judecat; o femeie de 30 de ani, din mun.Chișinău, fără antecedente penale și un tânăr de 22 de ani din raionul Strășeni”, precizează Poliția Republicii Moldova.
Toți cei 4 bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Cazul este cercetat penal. Acțiunile presupușilor infractori sunt calificate prin prisma art. 187 aln. 5 din Codul Penal al Republicii Moldova. Ei riscă de la 12 până la 15 ani de închisoare.
Polițiștii moldoveni au întreprins măsuri speciale de investigație, au depistat și au ridicate toate bunurile victimei de la domiciliul executorului infracțiunii. Acesta locuiește într-un sat din raionul Strășeni. Banii sustrași au fost ascunși într-un beci.
Indicatoarele rutiere pentru ghidarea refugiaților din Ucraina spre punctele de trecere a frontierei cu România - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Societate
Ce trebuie să știm despre indicatoarele noi în ucraineană și rusă apărute în Moldova
Fluxul de știri
0