Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Roskosmos le-a cerut partenerilor la Stația Orbitală Internațională să ridice sancțiunile

© Photo : Instagram / kudsverchkovКорабль "Союз МС", пристыкованный к МКС
Корабль Союз МС, пристыкованный к МКС - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Abonare
Dmitri Rogozin le cere partenerilor la Stația Spațială Internațională să ridice sancțiunile ilegale impuse Roskosmos-ului.
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Roskosmos va trimite în scris cereri agențiilor partenere de pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru ridicarea sancțiunilor ilegale luate împotriva corporației de stat, a declarat Dmitri Rogozin, șeful Roskosmos, pentru Telegram.
„Corporația de Stat <...> trimite demersuri scrise partenerilor la Stația Spațială Internațională — conducerii Administrației Naționale de Aeronautică și Spațiu (NASA), Agenției Spațiale Canadei (CSA) și Agenției Spațiale Europene (European Space Agency, ESA; Agence spatiale européenne, ASE), cu cererea de a elimina sancțiunile ilegale impuse întreprinderii noastre”, se arată în postarea lui Rogozin .
Rogozin și-a ilustrat postarea cu o hartă realizată de astronomii americani. Acesta arată zonele posibile ale prăbușirii ISS în timpul unei ieșiri necontrolate de pe orbită.
„Aceasta arată că cel mai mic, în cazul distrugerii și prăbușirii Stației Spațiale Internaționale, este în cazul Rusiei. Însă populația altor țări, inclusiv cele conduse de „câinii războiului”, ar trebui să se gândească la prețul sancțiunilor pe care le-au inițiat împotriva Roskosmos-ului, prețul distrugerii maniacale de către Occident a cooperării spațiale internaționale”, a adăugat el.
Anterior, șeful corporației a remarcat că Roskosmos este responsabil nu numai pentru orientarea Stației Spațiale Internaționale și pentru manevrele acesteia de evitare a coliziunilor periculoase, ci și pentru aprovizionarea cu combustibil.
După începerea operațiunii speciale de către Ministerul rus al Apărării din Ucraina, pe 24 februarie, SUA au impus sancțiuni care restricționau exportul de produse high-tech în Rusia, ceea ce a afectat industria spațială.
Ulterior, Rusia a refuzat să lanseze sateliți ai companiei britanice One Web din Baikonur și, de asemenea, a înghețat furnizarea de motoare rachete RD-180 și RD-181 către America.
Fluxul de știri
0