Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE va pregăti un aviz cu privire la cererile Moldovei și Georgiei de aderare la Uniune

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Abonare
Liderii UE au dat indicații să fie pregătit un aviz cu privire la cererile Moldovei și Georgiei de aderare la UE
Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene au însărcinat Comisia Europeană să pregătească concluzii privind cererile Moldovei și Georgiei de aderare la Uniunea Europeană, se arată într-o declarație comună în urma primei zile a summit-ului de la Versailles.
„Consiliul a însărcinat Comisia Europeană să pregătească avize cu privire la cererile Republicii Moldova și Georgiei”, se arată în document.
Anterior, o astfel de decizie a fost luată și cu privire la cererea Ucrainei.
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joia trecută cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul fiind apoi expediat liderilor instituţiilor europene.
Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.
Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.
Georgia a depus și ea tot joi, cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina.
Fluxul de știri
0