Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a acceptat propunerea de trimitere a voluntarilor în Ucraina

© AFP 2022 / YURI KOCHETKOVVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin este de acord cu ideea implicării voluntarilor în operațiunea militară din Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a acceptat ideea ca în Ucraina să fie trimişi voluntari, notează RIA Novosti.

„Dacă vedeți că există oameni care doresc, în mod voluntar, mai ales nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care locuiesc în Donbas - ei bine, aceștia trebuie ajutați să ajungă în zona în care se desfășoară acțiuni militare”, a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit șefului statului rus, „sponsorii occidentali” nu ascund faptul că recrutează mercenari pentru a-i implica în conflict, ci „o fac fățiș, ignorând în fel și chip normele dreptului internațional”.
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a declarat săptămâna aceasta că țara sa a primit 20.000 de cereri de la străini care doresc să participe la conflictul armat de partea Kievului. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a remarcat, la rândul său, că RPD și RPL au recepționat peste 16.000 de solicitări similare, majoritatea venite din țările Orientului Mijlociu.
Американский военный производит выстрел из противотанкового ракетного комплекса (ПТРК) Javelin во время учений в Эстонии - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Chemați la oaste prin zoom. Cum sunt recrutații americanii pentru a lupta împotriva Rusiei
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Obiectivele acestei operațiuni, potrivit lui Putin, sunt „apărarea oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Grupurile armate ale PRD și RPL sunt de asemenea în ofensivă datorită sprijinului Forțelor Armate ale Rusiei.
Fluxul de știri
0