Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Şoigu: Voluntari din Orientul Mijlociu - în Donbas

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaSerghei Şoigu
Serghei Şoigu  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Abonare
Ministrul Apărării Shoigu: Peste 16 000 de cetățeni din Orientul Mijlociu vor să meargă în regiunile Donetsk și Luhanks.
CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Un număr foarte mare de voluntari din diferite țări doresc să vină să participe la mișcarea de eliberare din RPL și RPD, cel mai mare număr de cereri provenind din Orientul Mijlociu - peste 16 000 de persoane - și aceste solicitări ar trebui să fie susținute, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de RIA Novosti.
"Primim un număr foarte mare de cereri de la tot felul de voluntari din diferite țări care doresc să vină în republicile populare Luhansk și Donețk pentru a participa la ceea ce ei consideră a fi o mișcare de eliberare. Cel mai mare număr provine din Orientul Mijlociu: peste 16.000 de cereri deja", a declarat Shoigu vineri, la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei.
"Și aici, bineînțeles, considerăm că este corect să răspundem pozitiv la solicitări, mai ales că aceste solicitări nu sunt pentru bani, ci din dorința reală a acestor oameni. Pe mulți dintre ei îi cunoaștem, au ajutat în lupta împotriva ISIS* (organizație teroristă internațională interzisă în Rusia - n.r.) în perioada cea mai dificilă, în ultimii zece ani", a adăugat Shoigu.
Американский военный производит выстрел из противотанкового ракетного комплекса (ПТРК) Javelin во время учений в Эстонии - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Chemați la oaste prin zoom. Cum sunt recrutații americanii pentru a lupta împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0