Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Zelenski ar putea discuta față în față! Care ar fi condițiile?

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Peskov: Miniștrii de externe rus și ucrainean vor analiza probabilitatatea unor negocieri directe între Putin și Zelenski
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Kievul înaintează în mod constant Moscovei propuneri de discuții directe între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucreainean Vladimir Zelenski, subiectul respectiv se află acum la etapa de discuții între miniștrii de externe ai celor două țări, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitriy Peskov, citat de RIA Novosti.
Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat anterior că Kievul a cerut discuții directe între Putin și Zelenski.
"Kievul iese constant cu astfel de propuneri către Moscova", a declarat Peskov ca răspuns la întrebarea dacă Kievul a făcut astfel de propuneri.
El a adăugat că procesul de organizare a unor astfel de negocieri se află la etapa discuțiilor între miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei. Întrebat dacă miniștrii ar putea accepta să aibă contacte directe, reprezentantul Kremlinului a sugerat să aștepte rezultatul acestei întruniri.
"Să așteptăm rezultatul și să vedem ce vor conveni", a spus Peskov.
De asemenea, acesta a specificat că nu a văzut mesaje potrivit cărora o nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Belarus, ar putea avea loc pe 10 sau 11 martie.
Discuțiile dintre miniștrii de externe turc, rus și ucrainean Mevlut Cavusoglu, Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba au loc joi în Antalya. Aceasta este prima întâlnire între miniștrii de externe rus și ucrainean de la începutul operațiunii militare din Ucraina.
Fluxul de știri
0