Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Antalya se desfășoară negocierile dintre Lavrov și Kuleba

© POOLВстреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, se află în discuții cu omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba în Antalya, Turcia.
Discuțiile ministeriale au loc în marginea unui for diplomatic desfășurat în Antalya, iar la ele participă și ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.
Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a anunțat pentru prima dată întâlnirea planificată luni, exprimând speranța că va marca „un punct de cotitură și... un pas important către pace și stabilitate”.
El a spus că discuțiile au fost intermediate în urma „eforturilor diplomatice intense” ale Ankarei și că va fi prezent la dialog.
Președintele american Joe Biden urmează să aibă o convorbire telefonică cu Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, joi, tema de discuție fiind situația din Ucraina, a confirmat Casa Albă.
Întâlnirea de la Antalya va urma celor trei runde de negocieri în Belarus – un aliat apropiat al Rusiei – care au produs planuri limitate de coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene, dar puține alte rezultate.
De atunci, președintele ucrainean Vladimir Zelenski și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cererile cheie ale Rusiei, inclusiv recunoașterea Crimeii ca teritoriu rusesc și statutul republicilor separatiste Donețk și Lugansk.
Moscova spune că „operațiunea sa militară specială” a fost lansată în apărarea celor două republici separatiste din regiunea Donbass, deși misiunea s-a extins de atunci în marile orașe ucrainene. Kievul, între timp, a denunțat atacul ca fiind neprovocat, insistând că nu are de gând să recupereze zonele separatiste cu forța, transmite RT.
Fluxul de știri
0