Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, pe fondul sancțiunilor, reduce utilizarea dolarului, a spus MAE rus

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры США, архивное фото
Денежные купюры США, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Birichevski: Rusia reduce utilizarea dolarului pe fondul sancțiunilor.
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Rusia, în condițiile sporirii sancțiunilor, reduce utilizarea dolarului în rezervele valutare și decontările externe, trecând la piețele de capital din afara Vestului și depune, de asemenea, eforturi pentru a proteja proiectele de investiții de influența negativă externă, a declarat Dmitri Birichevski, directorul Departamentului de Cooperare Economică al Ministerului rus de Externe, într-un interviu pentru RIA Novosti.
„Economia rusă există aproape permanent în condiții de riscuri de sancțiuni sporite. Pornim de la faptul că piața internă și relațiile economice externe ale țării se adaptează treptat la circumstanțele în schimbare. Avem marja de siguranță necesară pentru a realiza transformarea corespunzătoare a modelului de dezvoltare economică și ajustarea politicii financiare”, a spus diplomatul.
Potrivit acestuia, partea rusă „evaluează de multă vreme la rece riscurile escaladării sancțiunilor din Occident și se bazează doar pe propriile forțe și capacități”.
„În acest context, desigur, autoritățile ruse depun eforturi semnificative pentru a-și asigura relațiile comerciale și economice și proiectele de investiții de impactul extern negativ. Reducerea utilizării dolarului, atât în ​​rezervele internaționale interne, cât și în decontări externe, mutarea atenției către piețele de capital alternative către cele occidentale, asigurarea unor canale fiabile și sigure pentru transmiterea informațiilor financiare, creșterea ponderii plăților reciproce în monedele naționale și stabilirea Relațiile corespondente interbancare directe cu principalii parteneri comerciali sunt elementele cheie ale politicii economice ruse”, a subliniat Birichevski.
Fluxul de știri
0