Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

The Hill: Americanii vor simți „unda de șoc” a sancțiunilor anti-rusești

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaфлаг сша
флаг сша - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
The Hill: Sancțiunile împotriva Rusiei vor provoca o creștere bruscă a prețurilor la combustibil și produse în SUA.
CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Încercările țărilor occidentale de a nimici economia rusească pot avea consecințe imprevizibile pentru ele. Opinia a fost împărtășită de experții pentru publicația The Hill.
„America și Europa vor să pedepsească cât mai dur Rusia și dau de înțeles fără echivoc că duc un război economic împotriva ei”, a declarat Daniel Glazer, fost consilier al ministrului Finanțelor.
Potrivit acestuia, posibilele daune colaterale nu se află pe primul loc pentru Occident.
La rândul ei, Rachel Ziemba, fondatorul firmei de consultanță macroeconomică Ziemba Insights, a menționat că restricțiile impuse împotriva Rusiei sunt fără precedent și creează riscuri pentru economia americană.
„Americanii vor simți asupra lor efectul sancțiunilor antirusești sub forma unei creșteri bruște a prețurilor la carburanți și produse”, a avertizat ea, adăugând că cel mai mare prejudiciu ar trebui așteptat în cazul în care Statele Unite vor impune restricții asupra livrărilor de petrol rusesc.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru [demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Drept răspuns, Occidentul a impus noi sancțiuni anti-rusești.Acestea au vizat câteva dintre cele mai mari bănci, inclusiv Sberbank și VTB. Uniunea Europeană, SUA, Canada și o serie de alte țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Pentru multe companii de stat a devenit dificilă atragerea capitalului străin. Au fost impuse sancțiuni pentru furnizarea producției înalt tehnologice în Rusia.
Fluxul de știri
0