Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți refugiați s-au înregistrat la zborurile charter neregulate spre Germania şi Turcia

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că până la moment s-au înregistrat 1074 de refugiați din Ucraina pentru zborurile charter neregulate spre Germania şi Turcia.
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Peste o mie de refugiați din Ucraina care se află în Moldova vor beneficia joi, 10 martie, de zboruri charter neregulate, spre Germania şi Turcia. Asta după ce au depus o cerere la Autoritatea Aeronautică Civilă.
"În continuare, informăm că refugiații care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina şi intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile - www.caa.md/repatriere", anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.
Amintim că peste 250 de mii de persoane străine au intrat în Republica Moldova din 24 februarie până astăzi. Dintre acestea 128 759 de persoane au rămas pe teritoriul țării noastre.
Potrivit Poliției de Frontieră, 185 345 de persoane au ieșit din țară. Totodată, din 24 februarie până pe 8 martie, la ora 06:00, pe teritoriul Republicii Moldova, în oficiile Biroului Migrație și Azil, au solicitat azil 2 809 de străini, dintre care 1 977 de cetățeni ucraineni.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Societate
ONU: Numărul refugiaților din Ucraina poate atinge un nivel „înspăimântător”
Fluxul de știri
0