Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Goldmoney Holding explică de ce sancțiunile UE nu vor dăuna Rusiei

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
DWN: Sancțiunile UE împotriva Rusiei ar putea duce la căderea sistemului euro
CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Țările occidentale impun sancțiuni împotriva Rusiei deoarece, în mod eronat, o consideră slabă din punct de vedere economic. Despre aceasta se vorbește într-un articol publicat de Deutsche Wirtschafts Nachrichten, cu referire la un analist de la Goldmoney Holding.
"Economia rusă este într-o stare relativ sănătoasă și stabilă. Impozitul pe venit este de 13%, reglementarea afacerilor este redusă, datoria sectorului public constituie mai puțin de 20%", a menționat Goldmoney Holding.
Specialistul a amintit că încă din 2014 Rusia și-a diversificat rezervele financiare, reducând volumul în dolari și mărind cotele în euro, yuani și aur.
Opt ani mai târziu, costul aurului în dolari și euro a crescut cu 60% și, respectiv, 73%, ceea ce, potrivit analistului, a demonstrat eficiența deciziilor Băncii Centrale a Rusiei.
El este sigur că sancțiunile impuse împotriva țării ar putea avea un efect invers, care ar putea provoca căderea sistemului euro, în timp ce înghețarea activelor rusești ar putea afecta negativ băncile europene.
„Dacă prețurile la gaze și petrol vor continua să crească, sistemul băncilor centrale din zona euro. Posibil, va fi nevoit să salveze băncile europene”, a admis expertul.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru [demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Drept răspuns, Occidentul a impus noi sancțiuni anti-rusești.Acestea au vizat câteva dintre cele mai mari bănci, inclusiv Sberbank și VTB. Uniunea Europeană, SUA, Canada și o serie de alte țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Pentru multe companii de stat a devenit dificilă atragerea capitalului străin. Au fost impuse sancțiuni pentru furnizarea producției înalt tehnologice în Rusia.
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Societate
Cum au evoluat în Moldova prețurile producătorului la produsele agricole
Fluxul de știri
0