Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Într-un sat din Găgăuzia s-a deschis o sală de fitness pentru femei

© Sputnik / Maxim TopalSală de fitness
Sală de fitness - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
În satul Gaidar din Găgăuzia, în 2022, a fost lansat pentru prima dată un club de fitness pentru femei.
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Femeile din localitatea Gaidar din UTA Găgăuzia au o sală a lor de sport. La început, femeile au fost jenate să meargă la sală, dar după scurt timp, antrenamentele au câștigat o mare popularitate. Antrenor de fitness este Tatiana Uzun, implicată în activități sportive de multă vreme.

„Fetele noastre înțeleg că viața este monotonă, nu avem unde să ieșim, nu aveam unde ne ocupa cu sportul. Și mersul în oraș este uneori dificil din punct de vedere financiar. Primarul s-a interesat și a mers în întâmpinarea noastră. A cumpărat covorașe, inventar, greutăți, frânghii și mingi. Ne antrenăm de trei ori pe săptămână”, a spus Tatiana Uzun.

La deschiderea sălii de sport în satul Gaidar au început să se antreneze șapte femei. Acum sunt de două ori mai multe, iar popularitatea fitness-ului crește în fiecare zi. Deși viața rurală este asociată cu munca fizică, femeile au nevoie și de astfel de activități. Una este să faci treburile casnice și alta este să ai grijă de sănătatea ta. În plus, pentru multe „sportive” acesta este și un loc în care poți scăpa de griji.
© Sputnik / Maxim TopalFitness pentru femei, într-un sat din Găgăuzia
В Гайдарах женщины уже почувствовали эффект от занятий - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Fitness pentru femei, într-un sat din Găgăuzia
„Vin aici pentru a doua oară, dar am slăbit deja două kilograme. Efectul este colosal", spune una din locuitoarele satului.
Sala de fitness pentru femei din satul Gaidar a fost amenajată în Casa de Cultură din localitate, iar primăria a ajutat la cumpărarea echipamentului.
© Sputnik / Maxim TopalFitness pentru femei, într-un sat din Găgăuzia
На сельском фитнесе женщины отвлекаются от домашних дел - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Fitness pentru femei, într-un sat din Găgăuzia
„Am venit pentru prima dată aici și nu am regret. Aici suntem distrase de la treburile casnice. E o ocazie de a comunica cu oamenii, nu să stăm doar acasă, singure cu copiii", povestește o altă femeie.
Clubul de fitness din satul Gaidar funcționează de doar o lună și jumătate, dar 15 fete și femei cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani frecventează sala.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Societate
Medic: Este prea devreme să vorbim despre eliminarea completă a COVID-19
Fluxul de știri
0