Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile la carburanți o iau razna: Motorina se scumpește cu aproape un leu

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat prețurile plafon pentru carburanți valabile pentru 8 martie.
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Prețurile la carburanți ar putea crește din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a stabilit noile prețuri plafon pentru data de 8 martie.
Astfel, benzina cu cifra octanică 95 s-ar putea scumpi cu încă 43 de bani și va ajunge să coste 25,69 de lei pentru un litru. Prețul pentru un litru de motorină ar putea crește cu tocmai 72 de bani și va ajunge la 23,11 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Acestea sunt sunt calculate reieșind din:
valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
marja comercială specifică; AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea dăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Societate
Există sau nu suficiente stocuri de carburanți: Precizările ANRE
Fluxul de știri
0