Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Mass-media: SUA și NATO au dat Kievului încă 17.000 de arme antitanc

SUA și NATO - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
NYT: SUA și NATO au transmis Ucrainei 17.000 de arme antitanc doar în ultimele zile.
Statele Unite ale Americii și NATO au furnizat Kievului peste 17.000 de arme antitanc în mai puțin de o săptămână, potrivit New York Times.
„În mai puțin de o săptămână, SUA și NATO au trimis peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv Javelin, peste granițele Poloniei și României, descărcându-le din marile avioane militare de marfă, astfel încât să poată fi transportate pe uscat la Kiev... și alte orașe mari ", - se precizează în publicație.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbass.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile DPR și LPR dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Fluxul de știri
0