Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Guvernul a adoptat lista țărilor neprietene Rusiei

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
Guvernul rus a aprobat lista statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Guvernul Federației Ruse a aprobat listă statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei.
Lista include Australia, Marea Britanie, țările UE, Islanda, Canada, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea, San Marino, Singapore , SUA, Taiwan, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Japonia, comunică serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.
"Guvernul a aprobat lista statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și cetățenilor ruși. O dispoziție în acest sens a fost semnată", este menționat în comunicat.
Dispoziţia a fost pregătită în cadrul Decretului Președintelui din 5 martie 2022 „Cu privire la procedura provizorie de realizare a obligațiilor față de anumiți creditori străini”.
Potrivit documentului, statul, cetățenii ruși și companiile care au obligații valutare față de creditorii străini din lista țărilor neprietenoase vor putea achita plăţile în ruble.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru [demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Drept răspuns, Occidentul a impus noi sancțiuni anti-rusești.Acestea au vizat câteva dintre cele mai mari bănci, inclusiv Sberbank și VTB. Uniunea Europeană, SUA, Canada și o serie de alte țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Pentru multe companii de stat a devenit dificilă atragerea capitalului străin. Au fost impuse sancțiuni pentru furnizarea producției înalt tehnologice în Rusia.
Fluxul de știri
0