Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatul verde COVID-19: Cum poate fi verificat

© Inquam Photos / GEORGE CALINCertificatul verde
Certificatul verde - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
Iată cum poți verifica certificatele COVID-19.
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Moldovenii care dețin certificate de vaccinare pot verifica statutul acestora. Astfel, verificarea certificatelor COVID poate fi efectuată, accesând pagina https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat”.

Platforma permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic național cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE.

Astfel, toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.
Pentru verificarea certificatelor nou descărcate, accesați https://certificate-covid.gov.md secțiunea „Verifică certificat” sau oricare aplicație interconectată cu gateway-ul european. Aplicațiile poate fi descărcate gratuit din magazinul de aplicații Google Play sau App Store, pe un telefon mobil sau o tabletă.
Certificatul COVID-19 cuprinde trei tipuri distincte de certificate: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri și decese au fost înregistrate pe 5 martie
Fluxul de știri
0