Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația la frontieră: Circulație îngreunată la ieșirea din țară

Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Abonare
La această oră se atestă flux majorat la mai multe puncte de trecere pe sensul de ieșire din țară.
CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în trei puncte de trecere a frontierei se atestă flux majorat și circulație îngreunată. Este vorba de PTF Costești - Stânca, unde pe partea moldovenească sunt aproximativ 40 de mașini. La PTF Sculeni – Sculeni pe partea moldovenească sunt circa 90 de mașini, iar la PTF Leușeni – Albița pe partea Moldovei se așteaptă să treacă frontiera aproximativ 80 de mașini.
În această situație, Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să folosească toate punctele de trecere, pentru a nu supra-aglomera pe unele. Așadar, călătorii pot alege PTF Larga, PTF Briceni, PTF Otaci, PTF Criva, PTF Ocnița, PTF Ceadâr-Lunga 1/2, PTF Vulcănești, PTF Mirnoe, PTF Basarabeasca, PTF Giurgiulești-Reni, Giurgiulești-Galați, PTF Cahul-Oancea.
În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 30 835 de traversări persoane, dintre care un număr mai mare - 17 533 pe sensul de ieșire din țară.
Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 26 361. Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 20 563 din totalul de traversări, iar 10 198 de treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.
Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 20 292 de treceri au fost consemnate, dintre care 9 292 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 11 000 de treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 7 095 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.
negocieri - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
A treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina ar putea avea loc pe 7 martie
Fluxul de știri
0