Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ce spun refugiații din Ucraina ajunși la punctul de trecere a frontierei Palanca

Abonare
Refugiații din Ucraina continuă să sosească în Republica Moldova. Urmărește în acest video ce se întâmplă la punctul de trecere a frontierei Palanca.
Refugiații din Ucraina au sosit duminică la punctul de trecere a frontierei Palanca. Filmările arată cum voluntarii întâlnesc cetățenii ucraineni și, de asemenea, îi direcționează către autobuzele care sunt destinate pentru refugiați.
O refugiată venită din Odesa a spus că atmosfera în orașul său este încă calmă, dar a decis să plece din țară.
"În general, am decis să mergem din Odesa. În principiu, în oraș este încă liniște, dar citim știrile și este foarte înfricoșător. De aceea am decis să mergem la rudele noastre din Bălți, care ne așteaptă deja și suntem primiți cu căldură”, a spus refugiata.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat astăzi că peste 250 de mii de persoane au trecut granița moldo-ucraineană de la începutul conflictului armat, care a început la 24 februarie. Unii dintre ei au rămas în Moldova, dar alții au plecat spre UE.
Potrivit lui Sandu, în pofida faptului că fluxul de refugiați este mare, autoritățile noastre sunt obligate moral să-i ajute pe toți cei care solicită adăpost. În acest sens, Sandu a reiterat că țara noastră are nevoia de ajutorul comunității internaționale pentru ca oamenii și economia să facă față fluxului de refugiați din Ucraina.
Fluxul de știri
0