Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a confirmat disponibilitatea Moscovei pentru dialog cu Kievul

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaputin
putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Abonare
Putin, într-o conversație cu Erdogan, a confirmat disponibilitatea Rusiei pentru dialog Întru rezolvarea conflictului.
CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin, într-o conversație cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a confirmat disponibilitatea Rusiei pentru dialog cu autoritățile ucrainene și cu partenerii străini pentru rezolvarea conflictului, a informat serviciul de presă al Kremlinului.
„S-a confirmat disponibilitatea părții ruse pentru dialog cu autoritățile ucrainene și cu partenerii străini în vederea rezolvării conflictului”, se arată în mesajul citat de RIA Novosti.
În plus, Putin i-a atras atenția lui Erdogan asupra inutilității oricăror încercări ale Kievului de a întârzia procesul de negociere.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit liderului de la Kremlin, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, militarii RPD și RPL dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
negocieri - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
A treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina ar putea avea loc pe 7 martie
Fluxul de știri
0