Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Statele Unite, gradul de rusofobie și ură față de Rusia a explodat

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Accesați arhiva multimediaAmbasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că gradul de rusophobie și ură împotriva Rusiei a explodat în această ţară.
BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina a intensificat rusofobia în întreaga lume: ea e răspândită în toate sferele, de la viaţa cotidiană și culturală, până la politică şi economie.
Ambasadorul rus în Washington a condamnat ura împotriva rușilor, care a crescut la un nivel fără precedent.
„Gradul de rusofobie și ură în Statele Unite față de Rusia este la extrem. E de necrezut că un senator dintr-o țară care predică valorile sale morale ca un ghid pentru toată omenirea poate să-și permită să apeleze la terorism ca o modalitate de a atinge obiectivele Washington pe scena internațională”, a spus ambasadorul, citat de Sputnik France.
În plus, Ambasada Rusiei în Statele Unite a condamnat declarația senatorului Lindsey Graham cu privire la președintele rus și a cerut o explicație oficială a părții americane.
Senatorul republican Lindsey Graham a scris pe Twitter că persoana care îl va „elimina pe acest tip [Vladimir Putin] va face un serviciu excelent țării și lumii”, întrebându-se dacă Rusia va avea propriul său Brutus sau Klaus Staffberg, personaje istorice care au organizat încercări de asasinare împotriva lui Gaius Julius Caesar și, respectiv, Adolf Hitler.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Societate
Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență
Fluxul de știri
0