Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenție, șoferi! Prețurile plafon ANRE pentru sâmbătă la benzină și motorină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaPECO
PECO - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețuri plafon pentru carburanți valabile pentru weekend.
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru zilele de weekend.

Cât va costa motorina și benzina: 5 - 7 martie

Astfel, prețul plafon ANRE pentru astăzi, sâmbătă, la benzină cu cifra octanică 95 este de 25 de lei și 26 de bani pentru un litru. Prețul la motorină este de 22 de lei și 39 de bani.

Amintim că ANRE a anunțat că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe site-ul ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Fluxul de știri
0