Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Ce spune Germania despre aderarea Moldovei la UE - Nicht!

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове почтили память жертв Холокоста
В Молдове почтили память жертв Холокоста - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ce șanse are Republica Moldova de a deveni membru al UE după ce ieri Maia Sandu a semnat cererea de aderare. Prima reacție venită de la Berlin nu este încurajatoare.
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Chiar în ziua în care președintele Maia Sandu a semnat cerea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cancelarul german Olaf Scholz a acordat un interviu în care și-a făcut publică opinia în această chestiune.
Într-un interviu pentru postul TV ZDF, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că aderarea la Uniunea Europeană a Georgiei, Moldovei și Ucrainei nu este un subiect care ar trebui pus acum, înainte de detensionarea situației din Ucraina.
© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Declarația lui vine în aceeași zi în care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană. Nu cunoaștem dacă interviul cu Scholz a fost realizat înainte ca Maia Sandu să-și pună semnîătura sau după, dar este evident că acesta cunoștea, cel puțin, care este dispoziția la Chișinău, dar fiind că a numit Moldova la pachet cu Ucraina și Georgia. Cele două țări au semnat și ele cererile de aderare la Uniunea Europeană. Georgia a depus cererea ieri, 3 martie, în aceeași zi cu Republica Moldova, iar Ucraina a semnat și depus cererea de aderare de urgență încă acum două zile – 1 martie. Pe 2 martie, Parlamentul European a aprobat statutul de candidat al Ucrainei la calitatea de membru al Uniunii Europene.
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Politică
Scholz spune că este corect că Ucrainei și Georgiei li s-a refuzat admiterea în NATO
Reacția cancelarului german face dovada faptului că cererea semnată de Maia Sandu este un gest teatral, făcut în mod gratuit pe fondalul isterizării generale pe chestiunea conflictului armat din Ucraina, care nu a fost convenit cu partenerii europeni și, respectiv, nu are nicio perspectivă de a se materializa. Adică, cum n-au fost până acum, așa nu vor fi nici de acum în colo șanse reale ca Moldova să devină membru al UE. Mai ales de acum încolo, când întregul continent european se va afunda într-o sărăcie lucie din cauza farsei cu pandemia care a distrus economia și a dus la majorarea prețurile la resursele energetice și acum în urma impunerii sancțiunilor economice reciproce între Vest și Est, care amplifică și mai mult criza economică cu șansa reală de a se ajunge la o catastrofă umanitară.
Occidentalii n-au dorit să-i primească pe moldoveni în casa lor - Uniunea Europeană atunci când au dus-o bine, chiar foarte bine (i-au admis pe moldoveni doar la baie să le facă curățenie și să le spele vesela la bucătărie), cu atât mai mult nu-i vor primi acum, când și vesticilor le apare la orizint neșansa de a fi sărac.
Fluxul de știri
0