Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat astăzi alte trei zboruri

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Pe perioada stării de urgență, când spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, sunt admise doar unele zboruri exceptate.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Pentru ziua de vineri, 4 martie, Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat trei zboruri spre Republica Moldova.
Două dintre acestea sunt zboruri umanitare, în cadrul programului World Food Program al Organizației Națiunilor Unite.
Cel de al treilea este un zbor Cargo care transportă Poștă (DHL, UPS, TNT).
Autoritatea Aeronautică amintește că, pe perioada stării de urgență, spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis, fiind admise doar o serie de zboruri exceptate, potrivit prevederilor Dispoziție nr.1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
Pe data de 3 martie a fost autorizat un zbor Cargo spre Republica Moldova. O aeronavă Airbus A340 a adus la Chișinău un lot de ajutor umanitar oferit de Republica Franceză.
Și pe 2 martie au fost autorizate trei zboruri, dintre care unul de ambulanță/urgență medicală, din Republica Moldova spre Turcia. Celelalte două au fost zboruri Cargo - cu ajutor umanitar din partea Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și altul efectuat de operatorul aerian „Aerotranscargo”, care va transporta colete/poștă rapida TNT, DHL, UPS.
Conform deciziei autorităților Republicii Moldova, spațiul aerian al țării noastre este închis până în data de 4 martie 2022. În contextul evenimentelor din Ucraina.
Fluxul de știri
0