Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul ucrainean al Energiei a interzis exportul de gaze de pe teritoriul vamal

© Sputnik / StringerВывеска на здании нефтегазовой компании "Нафтогаз Украины" в Киеве
Вывеска на здании нефтегазовой компании Нафтогаз Украины в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Ministerul ucrainean al Energiei a interzis exportul de gaze de pe teritoriul vamal din cauza acțiunilor de luptă.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Ministerul Energiei al Ucrainei a interzis exportul de gaze de pe teritoriul vamal al ţării în legătură cu acțiunile de luptă, a informat joi compania ”Naftogaz”.
„Ministerul Energiei al Ucrainei le-a interzis participanților de pe piață să exporte gaze naturale de pe teritoriul vamal al țării noastre. Acest lucru este valabil și pentru gazele stocate în depozitele subterane de păstrare a gazelor din Ucraina în regim de „depozit vamal”. Restricția a fost introdusă prin ordinul din 3 martie al Ministerului Energiei, în legătură cu acțiunile de luptă de pe teritoriul Ucrainei”, este precizat în comunicatul de pe site-ul companiei ”Naftogaz”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, joi dis-de-dimineață, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a declarat că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, aducerea în fața instanțelor de judecată a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase săvârșite împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0