Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Milioane de euro pentru refugiații ucraineni din Moldova: Cine dă banii

© Photo : Telegram / EUinMoldovacentru Moldexpo
centru Moldexpo - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Franța și Uniunea Europeană vor amplifica susținerea față de Republica Moldova pentru ca autoritățile să poată gestiona fluxul de refugiați.
CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Un ajutor umanitar de 40 de tone, transmis prin mecanismul european de protecție civilă, va sosi la noi în țară în cel mai scurt timp din Franța. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută de către Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, în comun cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco și ministrul Afaceri Externe a Franței, Jean Yves Le Drian.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor a anunțat că Franța și Uniunea Europeană vor amplifica susținerea față de Republica Moldova, pentru ca autoritățile să poată gestiona fluxul de refugiați. Uniunea Europeană deja a alocat 90 de milioane de euro pentru Ucraina și Republica Moldova, iar alte 500 de milioane de euro vor merge către țările afectate.

Lenarcic a mai spus că situația pune o presiune fără precedent pe țara noastră și avem nevoie de sprijin din partea partenerilor europeni.
Nicu Popescu le-a mulțumit ministrului Le Drian și comisarului Lenarcic pentru discuțiile de astăzi, dar și pentru angajamentul și eforturile în susținerea proiectului european al Republicii Moldova.
Ajutor pentru refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
MAI oferă refugiaților bunuri din rezervele de mobilizare - detalii
Fluxul de știri
0