Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A doua rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va începe la ora 15

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimedianegocieri
negocieri - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Medinski a negat informațiile cu privire la schimbarea locului întâlnirii cu delegația ucraineană.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Informațiile cu privire la transferarea întâlnirii delegațiilor ruse și ucrainene de la Belovejskaia Pushcea într-un alt loc nu sunt veridice, a declarat consilierul președintelui rus Vladimir Medinsky.
„Informațiile despre transferarea într-un alt loc sau în altă zi nu corespund adevărului”, îl citează agenția belarusă Belta.
Medinsky a subliniat că a doua rundă de negocieri va avea loc acolo unde a fost planificat - pe teritoriul regiunii Brest. Începutul procesului este programat pentru ora 15:00, ora Moscovei.
El a adăugat că delegația rusă a format un bloc de propuneri din trei părți, dedicate aspectelor militar-tehnice, umanitar-internaționale și politice ale reglementării.
Prima rundă a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus. Moscova este reprezentată la negocieri de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de Externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Aleksandr Fomin, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
O fată cu câinele ei la o gară de la granița dintre Ucraina și Ungaria - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
Comisia Europeană: Trebuie să fim pregătiți pentru milioane de refugiați din Ucraina
Din partea Kievului, la întâlnire participă ministrul Apărării Aleksei Reznikov, șeful fracțiunii ”Sluga Poporului” David Arahamia, viceministrul de Externe Nicolai Tocițki, consilierul șefului oficiului prezidențial Mihail Podoleak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și prim-adjunctul șefului delegației ucrainene în Grupul de Contact Trilateral Andrei Kostin.
După cum au afirmat participanții la negocieri, părțile au schițat contururile procesului de reglementare și au plecat pentru consultări în capitalele lor.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Economie
Prețurile la gaz în Europa au depășit 2 000 de dolari pentru un metru cub
Fluxul de știri
0