Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Scumpirile la carburanți continuă: Cât ar putea costa benzina și motorina

© Sputnik / Mihai CarausCombustibil
Combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noile prețuri plafon la carburanți, care vor intra în vigoare joi, 3 martie.
CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Motorina și benzina s-ar putea scumpi și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru joi, 3 martie. Potrivit ANRE, prețul plafon pentru un litru de motorină și benzină este mai mare față de ziua de astăzi.
Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita 21,51 lei, cu 26 de bani mai mult decât pe 2 martie. Litrul de benzină cu cifra octanică 95 ar putea să se scumpească cu 19 bani și va ajunge la prețul de 24,73 lei.
Amintim că ANRE a anunțat că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe site-ul ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Accident grav în apropiere de localitatea Chetrosu Anenii Noi - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Societate
Accident grav lângă Chetrosu: Una din mașinile implicate este din Ucraina
Fluxul de știri
0