Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rossiya Segodnya: Restricțiile Google Discover și Google News sunt cenzură

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaRossiya Segodnya
Rossiya Segodnya - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Grupul media Rossiya Segodnya a declarat că Google Discover și Google News au restricționat resursele grupului online, măsură pe care o consideră a fi „cenzură”.
BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. S-a raportat anterior că Google a blocat aplicațiile mobile conectate la agenția rusă de știri Sputnik, RT, și filialele acestora din Magazinul Play din Europa, măsura făcând parte din sancțiunile anti-ruseşti impuse de UE în urma lansării operațiunii militare a Moscovei în Ucraina.
„Considerăm că blocarea artificială a materialelor noastre în principalele canale de știri Google constituie cenzură ascunsă și o manipulare a agendei informaționale”, a declarat Rossiya Segodnya, citată de Sputnik News.
Reuters a relatat anterior că Google a blocat și aplicații ale Sputnik (agenția de presă face parte din grupul media Rossiya Segodnya) din Magazinul Play în Europa. Pe lângă aceasta, Google a vizat şi canalele YouTube conectate la Sputnik din întreaga Europă. Blocarea acestora este o măsură care face parte din sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei în urma lansării operațiunii militare a Moscovei în Ucraina cu scopul „demilitarizării și deznazificării Ucrainei”.
De asemenea, instituțiile media de stat ruseşti au fost vizate de Instagram și Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, platforma de socializare limitând accesul la conturile Sputnik și RT în întreaga UE.
Ministerul de Externe al Rusiei a condamnat prompt modul în care giganții IT au restricţionat şi blocat canalele de presă ruseşti, acuzând companiile de tehnologie occidentale de „activități de propagandă ostilă” împotriva „surselor de informare rusești”.
Roskomnadzor, organul de supraveghere privind mass-media din Rusia, a cerut Meta să elimine blocajul asupra conturilor de Facebook și Instagram ale Sputnik și RT din Europa.
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Economie
Prețurile la gaz în Europa au depășit 2 000 de dolari pentru un metru cub
Conturile site-urilor de presă de pe rețelele de socializare sunt momentan indisponibile în câteva țări europene, şi anume în Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia.
Pentru a nu pierde știri importante din cauza atacului Occidentului asupra libertății de exprimare, puteți urmări în continuare Sputnik pe Telegram.
Canalele noastre de Telegram sunt:
Știri Sputnik SUA — https://t.me/sputniknewsus
Știri globale — https://t.me/sputniknewsint
Sputnik News India — https://t.me/sputniknewsindia
Fluxul de știri
0