Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

Mare dirijor demis pentru că este patriot rus

© AFP 2024 / GEORG HOCHMUTHValeri Gherghiev
Valeri Gherghiev - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Orașul cândva iubit de Adolf Hitler, l-ar face iar mândru pe acesta. Primăria Munchen l-a demis pe dirijorul rus Valeri Gherghiev, dirijorul principal al Filarmonicii din oraș, pentru că a refuzat să își condamne poporul și țara.
BUCUREȘTI, 2 mart - Sputnik. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a transmis printr-un comunicat de presă decizia de demitere a lui Gherghiev pentru motivul că a refuzat să se distanțeze clar de războiul din Ucraina și să își reconsidere părerea pozitivă despre președintele rus.
Tot din același motiv, Carenegie Hall a anulat două spectacole pentru luna mai, unde Gherghiev ar fi fost dirijor, iar Filarmonica din Rotterdam a amenințat că nu îl va mai invita la festivalul din septembrie, dacă nu se va dezice de patria sa, iar Scala din Milano i-a condiționat o colaborare de dezicerea de Rusia și președintele Putin.
Gherghiev este considerat unul din cei mai importanți dirijori ai momentului, iar măiestria sa a putut fi admirată și în sălile de spectacol din România, în ediții ale Festivalului George Enescu.
Martisoare handmade - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Societate
Evenimentele dedicate sărbătorii ”Mărțișor” au fost anulate la Chișinău
Fluxul de știri
0