Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au prejudiciat statul cu 1,3 milioane de lei: Au inițiat o ”afacere profitabilă” cu țigări

© Photo : Serviciul VamalȚigări de contrabandă confiscate pe Aeroportul Chișinău
Țigări de contrabandă confiscate pe Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Doi frați au ajuns pe banca acuzaților pentru transportarea țigaretelor în valoare de peste 1,3 milioane lei, fără timbre de acciz.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a trimis în judecată un dosar pe numele a doi frați, care sunt suspectați de transportarea și păstrarea țigaretelor care nu erau marcate cu timbre de acciz.

”Cei doi au vârsta de 28 și 33 de ani și sunt locuitori ai Chișinăului. Aceștia sunt frați, ambii cu studii superioare, cel mare fiind ofițer al Inspectoratului Național de Securitate Publică – subdiviziune a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne” anunță PC COCS.

Inculpații au fost opriți de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în timp ce transportau marfa din centru spre nord, cu ofițerul INSP la volanul automobilului, în uniformă de serviciu, în preajma raionului Sângerei.
În urma perchezițiilor în mijlocului de transport, oamenii legii au depistat în compartimentul marfar al acestuia pachete ce conțineau 1,3 milioane țigarete.
Inculpații au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei, conform calculelor efectuate de Serviciul Fiscal de Stat, care a înaintat o acțiune civilă în vederea încasării în bugetul de stat a acestei sume.
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate pe 1 martie
Fluxul de știri
0