Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Cetățenii ucraineni vor putea munci în Republica Moldova fără drept de ședere - detalii

© Inquam Photos / Alex NicodimRefugiati ucraineni
Refugiati ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Comisia Situații Exceționale a Republicii Moldova s-a întrunit în ședință. Au fost luate decizii privind cetățenii ucraineni din țara noastră.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Cetățenii ucraineni vor avea dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova fără obţinerea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.
„Angajarea acestora se va face pe perioada stării de urgență în baza contractului individual de muncă cu durată determinată și în baza numărului de identitate atribuit cetățenilor ucraineni la trecerea frontierei și a copiei actului de identitate”, este precizat într-o comunicare de presă.
S-a decis că angajatorul va notifica Agenția Națională de Ocupare a Forței Muncă în termen de cinci zile de la data angajării.
Membrii CSE au mai decis să se permită reducerea taxelor, inclusiv TVA, pentru donații, ajutor umanitar și cheltuieli aferente cazării refugiaților.
La fel, refugiații vor putea mai ușor să-și deschidă conturi bancare în băncile din Moldova. Iar băncile comerciale vor aplica pentru aceștia măsuri de precauție simplificată - până la 10 mii de euro per client.
negocieri Rusia-Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Presa: Runda a doua de negocieri Rusia-Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie
Fluxul de știri
0