Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vremea se răcește la început de săptămână: Câte grade se așteaptă

© Sputnik / Mihai CarausChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vreme se răcește și se așteaptă până la 5 grade Celsius în sudul țării.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 26 februarie vom avea parte de temperaturi de până la +5 grade Celsius. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Ziua cerul va fi variabil, în sudul țării se așteaptă precipăitații sub formă de lapoviță. Vântul va bate moderat din Nord.
Temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5 grade Celsius. În raioanele de nord termometrele vor indica între 0..+3 grade Celsius, iar în raioanele centrale vor fi între +3..+4 grade Celsius. La sudul țări va fi și mai cald. Acolo mercurul în termometre va arăta până la 5 grade Celsius. În Capitală sunt prognozate 3 grade Celsius.
De la începutul meteorologii prognozează o răcire a vremii în medie cu +3 grade Celsius. Nopțile vor fi răcoroase. Minimele vor ajunge și până la -5 grade Celsius. Totodată se așteptă precipitații sub formă de lapoviță. Pentru data de 2 martie sunt prognozate ninsori.
Conform datelor multianuale din perioada 1886 - 2021, cea mai caldă zi de 28 februarie în Chișinău s-a înregistrat în anul 1966, cu 15,6 grade Celsius. Cea mai rece noapte de 28 februarie a fost în 1986, când mercurul în termometre a indicat -18 grade Celsius.
Fluxul de știri
0