Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă cu prețurile la motorină și benzină mâine, 1 martie

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noile prețuri plafon la carburanți, care vor intra în vigoare marți, 1 martie.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Motorina și benzina s-ar putea scumpi și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru marți, 1 martie. Potrivit ANRE, prețul plafon pentru un litru de motorină și benzină este mai mare față de ziua de astăzi.

Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita 21,17 lei, cu trei bani mai mult decât pe 28 februarie. Litrul de benzină cu cifra octanică 95 ar putea să se scumpească cu patru bani și va ajunge la prețul de 24,48 lei.

Amintim că ANRE a anunțat săptămâna trecută că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe site-ul ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Cinci milioane de lei donează Primăria Chișinău pentru refugiați: De unde scot banii
Fluxul de știri
0